Biográfia

MDC Zenekar

A zenekar két alapító tagja Bátori Miklós és Kiss Dániel egyetemi tanulmányaik során ismerkedtek meg egymással, akikhez egy közös ismerős ajánlásával csatlakozott a harmadik tag, Lapis Botond.

Az első próbák után kiderült, hogy a 2013-as X-Faktorban van lehetőség zenekari formációban is indulni, így az MDC is nevezett. A kitartó felkészülés meghozta gyümölcsét, a zenekar bekerült a TOP 12-be és ezzel országos ismertségre tett szert.

A műsorból való kiesés után még aktívabban működő zenekar, lehetőséget kapott első saját daluk bemutatására (Te se vagy más) az X-Faktor napon 2013-ban és a műsor fináléjában felcsendülő nyitódal megírására (Az élet vár).

2014 elejétől az MDC-vel a közönség vidéki nagyvárosok színpadján és budapesti klubokban is találkozhatott egyéni, illetve Szikora Robi és a Csapatok turné keretein belül.

2014 májusában megjelent első videóklipjük Szabadulj el címmel, melyet a magyar zenecsatornák magas rotációban kezdtek el játszani, és a VIVA televízió magyar ranglistájának első helyét több hétig sikerült megtartania, emellett hallható volt több vidéki rádió műsorán is.

2015-ben a csapat bekerült a legjobb 30 előadó közé, Maniac című dalukkal, a Dal 2015 műsorába, melyet a Magyar Televízió csatornáján adhattak elő élőben. Ugyanebben az évben, egy együttműködés részeként megírták a Strandkézilabda EB hivatalos himnuszát a Fair Play-t. Ennek részeként a zenekar 2018-ig, az évente megrendezésre kerülő Európa tornán, élőben is előadta a dalt, az esemény nyitó- és záróünnepségén, többek közt Spanyolországban, Portugáliában, Horvátországban és Magyarországon.

Az év elején, valamint nyáron, a Hooligans vendégeként léptek fel a Barba Negra valamint Barba Negra Track színpadján, két teltházas koncert keretein belül.

2016-ban jelent meg első nagylemezük Edge of the night címmel, melyen korábbi, valamint új dalok is helyet kaptak és a Dürer kertben tartották ennek teltházas bemutató koncertjét. A lemez címadó dala lett, a hivatalos dala, a nagysikerű FIVE fantasy könyvsorozatnak is

Ugyanebben az évben megkapták az Olimpiai Bizottság Fair Play különdíját, a díjjal azonos című dalukért. Elindították, a Music Channel műsorán VLOG sorozatukat, melyek különböző témákat átölelve mutatták be a zenekar életét.

2018 áprilisától a zenekar kisebb stílusváltás után, havonta új dalokat jelentetett meg. Ezek közül, elsőként az Éjjelt, amit további négy új dal követett (“Itthon vagy, Mindenség, Látomás és Sambara”). Az Éjjel és Sambara című dalokat, 2018 óta játssza a Petőfi Rádió.

2020-ban bekerültek A Dal 2020 műsorába, új dalukkal, melynek címe “Más világ”.

 

MDC

Kiss Dániel (Dani)

Hajszín: barna
Szemszín: barna
Csillagjegy: Szűz
Magasság: 182 cm

Kedvenc szín: kék

Kedvenc étel: rántott hús, krumplipüré és görögsaláta

Kedvenc film: Betépve, Sex a neten, A Karib tenger kalózai, A Gyűrűk ura

Kedvenc előadó: Papa Roach, Sum41, Linkin Park, Limp Bizkit

Kedvenc tárgy: Az első gitárom. Mindig jó ránézni és belegondolni abba, amikor elkezdtem zenélni.

Végzettség/eredeti szakma, pillanatnyi foglalkozás, iskola:
Gimnáziumot végeztem a Corvin Mátyás Gimnáziumban. Jelenleg az Óbudai Egyetem hallgatója vagyok. Az iskola mellett hangmérnöki munkákat végzek.

Amit mindenképp szeretném, ha megtudnának rólam:
Az életemben az egyik legfontosabb személy számomra a 12 éves húgom, nagyon fontos számomra, és bármit megtennék érte.

Eddigi tapasztalataim a zenével…(fellépések, iskolák, hangszerismeret):
A zenei tudásomat 13 éves koromtól kezdtem fejleszteni, amikor megkaptam az első gitáromat. 8 éve pengetem a hangszert és lassan elmondhatom, hogy művelem ezt a tudományt, bár még sokat kell tanulnom.

A legszebb pillanat az életemben az volt, amikor…:
Amikor megtudtam, hogy testvérem lesz.

Bátori Miklós (Maykee)

Hajszín: fekete
Szemszín: Zöldes barna, valójában valamikor zöld valamikor barna.
Csillagjegy: Vízöntő
Magasság: 175 cm

Hobbi: edzés, foci, olvasás, bulizás, zenélés, séta :)

Kedvenc szín: zöld, fekete, fehér

Kedvenc étel: Édesanyám főztje!

Kedvenc film: Star Wars, Mátrix Trilógia, Wall Street Farkasa, Gyűrűk Ura Trilógia, Marvel Filmes Univerzum

Kedvenc előadó: Justin Timberlake, Bruno Mars, Adam Lambert, Simple Plan, Limp Bizkit, Linkin Park, Nickelback, Ed Sheeran

Kedvenc tárgy: A nyakláncom és a karkötőm. Fontos kabalák!

Végzettség/eredeti szakma, pillanatnyi foglalkozás, iskola:
Jelenleg az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán tanulok, előtte OKJ-s Médiatechnológus asszisztensként végeztem. (Nagyon hangzatos neve van!)

Amit mindenképp szeretném, ha megtudnának rólam:
Kint van mind a 4 bölcsességfogam

Eddigi tapasztalataim a zenével…(fellépések, iskolák, hangszerismeret):
Az első fellépésem egy iskolanapon volt, ahol én és nagyra becsült gitárom a What I Go to School for című nótát adtuk elő. Ezután, első zenekarommal léptem fel tehetségkutatókon, klubokban, iskolákban. Gitározni fél évig jártam tanárhoz. Az MDC-vel első fellépésünk az X-Faktor első válogatóján volt. :)

A legszebb pillanat az életemben az volt, amikor…:
Bekerültünk az X-Faktorba, ugyanis akkor kaptam az első nagyobb pozitív visszacsatolást az énekléssel kapcsolatban.

 Lapis Botond (Boti)

Hajszín: fekete
Szemszín: sötétbarna
Csillagjegy: Halak
Magasság: 183 cm

Hobbi: squash, színház, mozi, tv sorozatok, dalszerzés, gitározás

Kedvenc szín: kék

Kedvenc étel: minestrone leves, ahogy Anyukám készíti, lasagne

Kedvenc film: Butterfly effect

Kedvenc előadó: Myles Kennedy, Ed Sheeran

Kedvenc tárgy: a Fender Telecasterem

Végzettség/eredeti szakma, pillanatnyi foglalkozás, iskola:
Gimnáziumi érettségi, utána pedig a BGF Pénzügyi és számviteli karára jelentkeztem, ahol remélhetőleg jövőre végzek, mert már csak a szakdolgozatomat kell leadnom és államvizsgát tennem, hogy megszerezzem a diplomámat. Az iskola mellett dolgozom a GE-nél HR területen.

Amit mindenképp szeretném, ha megtudnának rólam:
5 éves korom óta zenélek, és a szüleimet úgy győztem meg, hogy járhassak zeneóvodába, hogy nagyon szeretnék zenét tanulni, mert később lesz egy zenekarom, amivel híresek leszünk.

Eddigi tapasztalataim a zenével…(fellépések, iskolák, hangszerismeret):
Tanultam furulyázni, zongorázni, trombitálni, vadászkürtözni, és 14 évesen kezdtem el gitározni, ami azóta is a legkedvesebb számomra. 9 éve játszom az IdiotSide nevű bandában, amivel több, mint 400 koncertet adtunk már és a zenecsatornák 7 klipünket játszották.

A legszebb pillanat az életemben az volt, amikor…:
Barátságot kötöttem Szabó Ádival. :)